Cum vor fermierii belgieni să scape de stocurile de cartofi

Fermierii belgieni se confruntă cu un stoc excedentar de 750.000 de tone de cartofi, care a apărut odată cu pandemia de coronavirus. Tocmai de aceea, şi-au îndemnat concetăţenii să vină în ajutorul lor şi să mănânce cartofi prăjiţi de două ori pe săptămână, informează Digi24.

“Haideţi să mâncăm cu toţii cartofi prăjiţi de două ori pe săptămână”, a propus recent Romain Cools, secretarul general al Belgapom, Asociaţia cultivatorilor de cartofi din Belgia.

Tot pentru a încuraja consumul de carfofi prăjiți, preparatul emblematic al Belgiei, autoritățile au permis ca restaurantele de profil să rămână deschise, însă chiar și așa consumul a scăzut foarte mult. Belgia exportă 2,3 milioane de tone de cartofi prăjiți congelați în fiecare an, fiind unul dintre cei mai mari exportatori pe acest segment de piață din Europa.

Sursă articol: Digi24.ro

Articol editat de Ioana Ștefanco 


vezi și…

Marian Cuzdrioreanu: Hai să ne ajutăm țara cumpărând produse românești!

 

Comentariile sunt închise