Marian Cuzdrioreanu: Hai să ne ajutăm țara cumpărând produse românești!

Marian Cuzdrioreanu, preşedintele Organizaţiei RO-FISH (Asociaţia Procesatorilor, Importatorilor, Exportatorilor, Distribuitorilor şi Comercianţilor de Peşte din România), spune că perioada următoare va fi și mai grea pentru firmele care au fost nevoite sa-și întrerupă activitatea din cauza pandemiei de coronavirus.

Va fi foarte greu să refacă personalul, clientela, ca să nu mai vorbim de faptul că vor fi tot mai puțini bani în piață. Este nevoie de sprijinul statului, al băncilor și, nu în ultimul rând, de solidaritatea românilor, care ar trebui să cumpere produse autohtone pentru a susține producția locală.

Mai multe, însă, despre problemele cu care se confruntă firmele din sectorul peștelui aflăm din interviul acordat de Marian Cuzdrioreanu, preşedintele RO-FISH, revistei FoodBiz.ro. (Partea I)

  •  Cum poate supraviețui un business de familie în aceste timpuri?

Poate supraviețui prin solidaritate si prin ajutorul autorităților pentru ușurarea sarcinilor. Este nevoie de anumite facilități. Noi ne-am strâns personalul și le-am spus că avem o pâine și o împărțim toți, iar personalul a reacționat foarte bine. Păstrăm toate regulile care sunt obligatorii (igienizare). Și protejarea livrărilor. Incercăm să promovăm și mâncarea sănătoasă.

Marian Cuzdrioreanu

  • Ce sfaturi aveti pentru firmele a căror activitate a fost dramatic afectată de pandemia de coronavirus?

În virtutea vărstei pe care o am și a experienței: adaptabilitatea, în primul rând. Îndemn statul român să fie alături de populație și să facă un program de susținere și relansare. Și să fie puțin mai vehemenți în ceea ce privește sprijinul și reprezentarea UE și a băncilor. Trebuie să existe o unitate și o întrajutorare. Eu îndemm pe fiecare întreprinzător să adapteze și să-și ridice nivelul de adaptabilitate, astfel încât să poată să treacă de această perioadă.

  • Când credeți că vom ieși din această criză și cum? Va urma o perioadă și mai grea?

Va urma o perioadă și mai grea.

Cum vom ieși: ca și cum am fost loviți de tsunami, după care începe reconstrucția. Efectele economice se vor vedea pe o perioadă mai îndelungată.

Șocul este foarte mare, întreruperea activităților este foarte mare. Refacerea personalului, clientele, oamenii sunt mai prudenți în a mai consuma. Bani mai puțini – consumul nu va fi așa mare. Trebuie să regândim planul de afaceri. Avem nevoie de sprijin din partea statului, băncilor.

  • Cum va petreceti timpul în izolare?

Gândesc soluții. Soluția pentru toți, cel puțin cei care sunt în domeniul produselor românești, este – și un îndemn – hai să ne ajutăm țara cumpărând produse românești!


vezi și…

Mihail Coman, ICDP Piteşti-Mărăcineni: Cea mai mare problemă o reprezintă investițiile

 

 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim