#RomâniaFuncționează. Peste 70 % din agribusiness muncește mult

#RomâniaFuncționează

Suntem prinși în criza economică și în tensiunile situației de urgență. Peste 1.200.000 mii de oameni șomează, tehnic sau definitiv.

Ce nu știm clar este dacă ne putem întoarce la viața noastră de consum excesiv în toate direcțiile?

Exact în aceeași perioadă magazinele alimentare și piețele sunt pline de marfă! Această marfă este produsă de oameni care muncesc zi de zi, uneori mai mult decât în perioadele normale. FoodBiz-ul cu excepția capătului de lanț din HoReCa funcționează la parametrii aproape maximi atât în agribusiness, cât și în producție alimentară, producție de băuturi, retail mai ales cel mare și mediu, cei mici suferă. HoReCa este la limita dispariției.

Trebuie să ne aducem aminte imediat că în România astazi se munceste, nu numai online, ci și pe câmpuri, în gradini, în livezi, în fabrici, în toate rețelele mari de difuzare, inventându-se mecanisme de business din ce în ce mai perfecționate. Adaptându-se la o situație de criză: ciudată, nesigură și amenințătoare!

FoodBiz.ro, Agrostandard.ro. Economistul.ro și nu numai încearcă să se uite la ceea ce funcționează, pentru că avem nevoie de această funcționare ca de aer.

Mâine, de la fața locului, Mihail Coman, directorul general al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Pitești Mărăcineni o să ne explice cum se muncește zi de zi ca să se asigure fermierilor si grădinarilor producția de plante și pomi fructiferi obligatorii pentru existență.

Gheorghe Voica ne arată din livezile lui cum se face astăzi performanță.

Mihai Ungurenuș, un antreprenor multidisciplinar muncește de la răsăritul soarelui până târziu în noapte și în fabrica de procesare carne și în livada științific performantă și-n complexul agroturistic turistic de clasă internațională pe care-l pune pe picioare, și multi alții pe care o să-i vedeți împreună cu noi, azi, și la noapte, și mâine, muncesc!

Ca să putem reporni ceea ce NU funcționează, ca să putem contrabalansa Criza și să recuperăm pierderea economică, TREBUIE să-i sprijinim pe cei care muncesc astăzi: pentru ca toți ceilalți să putem respira și spera.

#RomâniaFuncționează doar dacă scriitorii și cititorii sunt alături necondiționat de Producători!

 

Editat Bogdan Popovici

Editare online Marina Popovici

 


 

Comentariile sunt închise