Fermierii de cafea în pandemie: “Suntem în mod clar speriați”

Miguel Fajardo, proprietarul unei ferme de cafea din vestul Columbiei s-a străduit, în ultimii opt ani, să-și construiască afacerea și bunăstarea familiei după ce tatal sau a dat faliment. În prezent se teme ca va pierde totul din nou urmărind cum comenzile pentru cafeaua sa dispar datorită crizei coronavirus.

În articolul publicat pe 3 mai de BBC, Nina Nanji redă problemele cu care se confruntă fermierii de cafea în perioada pandemiei coronavirus.

“Suntem clar foarte speriați, pentru că nu stim cum vor progresa lucrurile. Vom continua să producem cafea dar cui și unde o să o vindem? Aceasta este întrebarea dificilă.”

În ciuda creșterii temporare a cererii pe fondul stocurilor acumulate de cumpărători la supermarkets cererea pentru sortimentele speciale, cum este si cafeaua produsă de Miguel. Considerată una din cafelele cu cele mai putine defecte această cafea este vândută cu prioritate în cafenele și restaurante care însă au fost închise în urma măsurilor generate de coronavirus.

Columbia este al III-lea producător de cafea din lume după Brazilia și Vietnam.

Unul din clienții importanți ai fermei lui Miguel este Volcano Coffee Works din Brixton, Marea Britanie care a fost puternic afectat de măsurile de izolare adoptate în luna Martie.

91% din comenzile pentru cafea au dispărut peste noapte.

Detalii în articol pe BBC.com

articol editat de Leontin Dinulescu


vezi și…

#RomâniaFuncționează. Peste 70 % din agribusiness muncește mult

 

Comentariile sunt închise