Călin Ile, FIHR: Estimăm pierderi de circa 1 miliard de euro în industria hotelieră

Pierderile estimate în industria hotelieră în acest an se vor apropia de un un miliard de euro, a declarat Călin Ile, preşedintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR). Anul trecut, industria hotelieră a atins o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro.

“În industria hotelieră, în lunile martie, aprilie, mai s-au pierdut circa 6 milioane de înnoptări, ceea ce echivalează cu circa 240 milioane de euro pierduţi. Estimările noastre pentru acest an sunt pierderi de 60-65% faţă de anul trecut. Dacă ştim că anul trecut cifra realizată a fost de 1,4 miliarde euro, ne dăm seama că anul acesta pierderile vor depăşi 900 milioane de euro, deci în industria hotelieră acestea se vor apropia de un miliard de euro “, a precizat Ile.

El a mai afirmat că în perioada următoare doreşte ca statul să vină, pe lângă măsurile dedicate forţei de muncă şi infuziei de capital, şi cu măsuri de stimulare a circulaţiei turistice, care “să inspire încredere”, potrivit Agerpres.

“Ce aşteptăm de la stat de acum încolo? În afară de faptul că în această perioada am lucrat mult pe aceste normative, pe măsurile de sprijin al forţei de muncă şi pe aceste măsuri de infuzie de capital pe care aşteptam să le vedem odată reale şi să beneficiem de acele granturi şi de credit, aşteptăm măsuri de stimulare a circulaţiei turistice, care să inspire încredere , respectiv o campanie de comunicare de genul “Turist în ţara mea”, sau “Veniţi să vizitaţi o Românie sigură”. Deci, trebuie să facem aceste campanii şi să stimulăm cererea şi să scoatem oamenii din această hibernare”, a declarat preşedintele FIHR.

Articol editat de Viorela Pitulice


vezi și…

Producție integrată în agicultura din Andalucia

 

 

Comentariile sunt închise