Carmistin investește peste 8 mil. euro în fermele de pui din Olt
Grupul românesc Carmistin, deținut de familia Paraschiv, lansează un nou proiect de investiții în valoare de peste 8 mil. euro, în localitatea Scornicești, județul Olt, investiție care va crea peste 250 de locuri de muncă din momentul demarării lucrărilor de reconstrucție a fermelor.
În 2019, Grupul Carmistin a preluat fostele ferme de creștere a puilor Piscani, din Scornicești, județul Olt, aflate într-o stare avansată de degradare și ieșite total din activitatea economică de mai bine de 30 de ani. În perioada imediat următoare, Grupul românesc plănuiește demararea unui proiect de investiții estimat la peste 8 milioane de euro, pentru refacerea, modernizarea și retehnologizarea acestora, precum și punerea lor în funcțiune sub brandul consacrat LaProvincia.
În vederea reconstrucției sunt contractate firme locale, care angrenează peste 250 de muncitori de la nivel local. Odată cu darea în funcție a exploatației zootehnice, Grupul Carmistin intenționează să selecteze, instruiască și angajeze personal din plan local, în vederea desfășurării de activități specifice legate de operarea fermelor, ferme ce vor funcționa sub brandul cunoscut deja în zona Olteniei – LaProvincia.
Înfiinţat în anul 2000 de familia Paraschiv, grupul este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa agroalimentară din România, fiind unul dintre puţinele holdinguri agricole româneşti care funcţionează în sistem integrat.
Grupul Carmistin are peste 1800 de angajați la nivel național și cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producţie – pui, porc, vită şi agricultură. Principalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture, Tracian Beef ș.a.
Carmistin este unul dintre puţinele holdinguri românești care integrează în proporţii de 90% lanţul de producţie agrozootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare şi distribuţie de produse şi preparate din carne (inclusiv în reţeaua proprie de retail).
Articol editat de Viorela Pitulice
vezi și…
Top 5 producători de cafea la nivel mondial
Comentariile sunt închise