Top 5 producători de cafea la nivel mondial

În lume există peste 70 de țări care produc cafea, însă, majoritatea producției globale provine de la primii 5 producători de cafea: Brazilia, Vietnam, Columbia, Indonezia și Etiopia. Daca cei mai mari producători sunt cunoscuți, trebuie să avem în vedere si faptul că oricând putem avea parte de surprize din partea altora.

  1. Brazilia

Producția de cafea a jucat un rol esențial în dezvoltarea Braziliei și continuă să fie o forță motrice în economia țării. Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite (USDA), Brazilia ar trebui să producă 58 de milioane de saci de cafea de 60 de kilograme în anul de marketing 2019-20, reprezentând mai mult de o treime din producția mondială.

  1. Vietnam

Relativ nou în comerțul internațional de cafea, Vietnamul a devenit rapid unul dintre cei mai mari producători. În anii 1980, Partidul Comunist a făcut un mare pariu pe cafea, iar producția a crescut cu 20%  până la 30%, în fiecare an, în timpul anilor 1990,  transformând complet economia națiunii. Este de așteptat ca Vietnamul să producă

32,2 milioane de saci de cafea de 60 de kilograme, în perioada 2019-2020, conform USDA.

  1. Columbia

Columbia este renumită pentru cafeaua de calitate și este de așteptat să producă 14,3 milioane de saci de cafea de 60 de kilograme în sezonul 2019-20.

Timp de câțiva ani, începând cu 2008, culturile de cafea columbiene au fost lovite de o boală a frunzelor cunoscută sub numele de rugină de cafea. Producția a scăzut, dar de atunci a revenit pe măsură ce țara a înlocuit copacii cu soiuri rezistente la rugină. Columbia ocupă locul doi în producția de cafea arabica, milioane de oameni la nivel mondial preferâns aroma ei blândă, bine echilibrată.

  1. Indonezia

Locația și climatul Indoneziei au ajutat-o să ajungă în topul producătorilor de boabe de cafea robusta. Producția totală, inclusiv robusta și arabica, este de 10,7 milioane de saci de 60 de kilograme în anul de marketing 2019-2020.  În Indonezia, există 1,2 milioane de hectare de culturi de cafea; fermele mici și independente reprezintă marea majoritate a producției, fiecare deținând peste un hectar.

Indonezia produce mai multe tipuri de cafele specializate foarte căutate, dintre care cea mai interesantă este Kopi Luwak. Recoltată din fecalele civetelor de palmier asiatice, are o aromă distinctivă și unică, fiind una dintre cele mai scumpe boabe de cafea din lume.

  1. Etiopia

Etiopia a recâștigat locul 5 în sezonul 2018-2019,  fiind de așteptat să producă 7,3 milioane de saci de 60 de kilograme în anul de marketing 2019-2020.

Etiopia este cel mai mare producător de cafea din Africa, având programate exporturi record în anul de marketing 2019-2020, conform USDA.

Sursă articol Investopedia.com

Ioana Stefanco Articol editat de Ioana Ștefanco


vezi și…

#RomâniaFuncționează: Noi exportăm românilor emigrați, NU pieței internaționale

 

 

Comentariile sunt închise