Cooperativele agroalimentare din Extremadura, strategie în criza COVID-19

Cooperativele agroalimentare din Extremadura au evidențiat rolul strategic al sectorului agroalimentar regional, prin continuarea și consolidarea activității sale zilnice de a garanta aprovizionarea cu hrană a populației cu responsabilitate în condiții de securitate alimentară și de sănătate, în situația actuală cauzată de COVID-19.

Cele peste 180 de cooperative agroalimentare care sunt membre ale Cooperativelor agroalimentare din Extremadura continuă să funcționeze în acest fel, adoptând toate măsurile sanitare necesare pentru a garanta siguranța lucrătorilor și clienților lor, iar pentru aceasta, au fost stabilite activitățile în schimburi, au fost implementate măsuri de dezinfectare și s-au transferat  sedințele în mediul on-line.

Cooperativele agroalimentare din Extremadura au un angajament social care s-a materializat cu furnizarea către Administrația Regională a echipamentelor individuale de protecție pentru sectorul agricol, donarea de alimente și confecționarea de măști pentru a ajuta la întâmpinarea oricărei urgențe care poate apărea.

“Sunt situații normale în fața complexității momentului, motiv pentru care suntem imediat disponibili iar pentru aceasta  cooperativele noastre asociate raportează prompt tot ce se întâmplă și transferăm toate nevoile către Administrație cu scopul de a aborda toate consecințele sociale, de sănătate și economice ale acestei situații de pandemie, și ca efectele negative să fie cât mai puține”, a declarat președintele Cooperativas Agro-Alimentarias Extremadura.

 

Dan Manolache

Articol editat de Dan Manolache

Sursă : El Diario, Agroalimentaria Extemadura


vezi și…

#RomâniaFuncționează: Sibiul se transformă în Oltenia de nord, dar cu mai multă conștiință

 

Comentariile sunt închise