Coronavirusul a schimbat 85% din obiceiurile alimentare

4 din 5 consumatori spun că pandemia de coronavirus le-a schimbat obiceiurile alimentare, determinându-i să gătească și să mănânce diferit față de cum o făceau înainte, potrivit International Food Information Council (IFIC)

Un total de 85% au declarat că fac ceva diferit, iar aproximativ 60% gătesc acasă, arată rezultatele sondajului. Celelalte schimbări sunt mai variate și nu sunt la fel de universale, aproximativ o treime spunând că mănâncă mai multe gustări.

Pandemia a schimbat ceea ce mănâncă oamenii, a spus Ali Webster, directorul IFIC, la o conferință de presă virtuală care anunță rezultatele sondajului.

“Un procent mai mare de oameni a spus că au mâncat mai sănătos decât o fac de obicei ca urmare a pandemiei. Și acest lucru a fost comparat cu un procent mai mic de oameni care au spus că mănâncă mai puțin sănătos decât de obicei”, a spus Webster. “Deci cred că oamenii au profitat cu adevărat de ocazia de a se gândi mai mult la ceea ce mâncau. Gătitul acasă tinde să fie ceva mai sănătos decât alegerile pe care le-am putea face atunci când mâncăm afară.”

Un lucru pe care pandemia nu l-a schimbat este încrederea oamenilor în sistemul alimentar.

67% dintre consumatorii chestionați au încredere în siguranța sistemului alimentar, cu doar un punct procentual față de cei 68% care s-au simțit în acest fel anul trecut. De fapt, principala preocupare pentru siguranța alimentară din acest an nu a fost boala sau substanțele chimice transmise de alimente, ci contaminarea provocată de manipularea sau prepararea alimentelor în contextul pandemiei. Aproximativ jumătate dintre consumatori au declarat că sunt preocupați de consumul de alimente preparate în afara caselor lor.

 

Sursă articol Fooddive.com

Ioana Stefanco Articol editat de Ioana Ștefanco


vezi și…

Bulgaria reduce impozitele pentru restaurante și serviciile de catering

#RomâniaFuncționează. Tabără, ASAS: E o prostie suma care se dă la cercetare!

Comentariile sunt închise