FoodIntelForum.ro, Ediția a III-a. Investiții și competitivitate

Cea de-a treia ediție a FoodIntelForum.ro, care se desfășoară între 25 iunie – 14 iulie 2020, a debutat cu un eveniment de exceptie ieri, 25 iunie, la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni.

FoodIntelForum.ro

Desfășurată cu spijinul ASAS, manifestarea a reunit nume importante din cercetarea românească, oficiali de la Ministerul Agriculturii și APIA, alături de oameni de afaceri cu investiții importante în sector, finanțatori, companii de consultanță și avocatură sau furnizori de inputuri.

Pomicultura este un sector fundamental pentru agricultura și economia românească. Din păcate, se investește prea puțin în pomicultură, iar producția internă nu este suficientă pentru a asigura consumul intern. Despre situația actuală și perspectivele domeniului am aflat din prezentarea realizată de Mihail Coman, directorul general al ICDP Piteşti-Mărăcineni, completată de intervențiile foarte vii și competente ale președintelui ASAS, Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii.

FoodIntelForum.ro

Din partea autorităților au luat cuvântul Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, și Adrian Pintea, director general APIA care au răspuns punctual problemelor ridicate de  pomicultori.

De asemenea, au avut intervenții foarte aprinse Gabriel Biriș, Partener fondator Casa de Avocatura Biris-Goran, Varujan Pambuccian, Presedinte Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Camera Deputatilor, precum și Bogdan Alexandrescu, Manager Divizia Agro, Patria Bank.

FoodIntelForum.ro

Au participat cu mult interes oameni de afaceri de vârf, foarte multumiti de intensitatea si calitatea dezbaterilor: Jean Valvis, antreprenor Valvis-Holding, Mihai Ungurenuș, investitor în pomicultură la Corbi (Argeș), Jozsef Toth, director vânzari, Nucifere Regia, Daniel Hanganu, CEO Solar Power Management, Camelia Șucu, Co-Founder ClassIn, Mihai Ciobanu, consultant expert Reeve Asset Management, Razvan Savaliuc antreprenor media și alții.

În cadrul evenimentul a fost organizat un workshop în câmpurile experimentale si loturile demonstrative ICDP Mărăcineni, dar și Expozitia de fructe – „Blueberry hill”.

Evenimentul a fost susținut de: Computerland, partener Gold; Grupul Valvis – Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti; Casa de Avocatura Biriș-Goran; CEC Bank; Netafim; Adama.

Următoarele  evenimente în cadrul FoodIntelForum.ro, Ediția a III-a, manifestare oganizată cu sprijinul revistelor FoodBiz, AgroStandard, TVR International, Lumea Banilor și a Canalului #RomâniaFuncționează vor avea loc în 2, 7, 8, 9 și 14 iulie, printre locurile de desfășurare fiind ASAS, Institutul Horting, Bitolia Gallery, Pavilionul Herastrău etc.

ICDP Maracineni


vezi și…

Gabriel Biriș: Ajutoarele de stat nu ar trebui să sprijine companiile

Comentariile sunt închise