Cum își pregătește Lidl viitorii angajați

Cursuri de comerciant-vânzător în licee din șase orașe, susținute de Lidl

Retailerul german Lidl va derula și în acest an programul Școala de Carte și Meserii (SCM) prin care tinerii dornici să lucreze ca vânzători se pot înscrie în sistemul de învățământ dual, fiind vizați absolvenții de gimnaziu din Cluj-Napoca, București, Brașov, Iași, Sibiu și Timișoara. În licee din cele șase orașe, Lidl și companiile partenere formează o clasă susținută prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară. Unitatea de învățământ parteneră la Cluj este Colegiul Economic Iulian Pop. 

Absolvenții de gimnaziu care își doresc o carieră în retail se vor putea înscrie în programul de învățământ dual, în perioadele 29 iunie – 6 iulie și 22–24 iulie. SCM se adresează absolvenților sub 26 de ani.

Cursurile se desfășoară pe parcursul a trei ani, iar tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program. Elevii beneficiază de o bursă de 400 lei/lună, de transport decontat și masa de prânz asigurată pe durata practicii în magazinele Lidl.

După absolvire, vor primi certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător și oportunitatea de a se angaja la Lidl. Proiectul a fost lansat în 2017 cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane. Din promoția 2017, 10 absolvenți au fost angajați de companie.

Sursă articol zcj.ro


vezi și…

Strauss România / Doncafé, preconizează oportunități datorită e-commerce

Comentariile sunt închise