CE: 10 mil suplimentar pentru promovarea produselor afectate de criză

Comisia Europeană oferă 10 milioane de euro pentru a sprijini activitățile de promovare ale producătorilor agroalimentari și de a stimula vânzarea de fructe și legume, de vin, plante vii, produse lactate și cartofi.

Fondul suplimentar va fi împărțit în două jumătăți. O jumătate se va aloca activităților de promovare desfășurate în comun de către companiile producătoare din mai multe țări membre UE, iar cealaltă jumătate pentru programele naționale. Promovarea poate avea loc atât în interiorul cât și în exteriorul Uniunii Europene, pentru o periodă maximă de un an. Propunerile pot fi înregistrate până la 27 august 2020.

Pandemia a avut efect negativ asupra multor sectoare agroalimentare din Uniunea Europeană, fapt ce a fost cauzat și de închiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor din Uniunea Europeană.

„Cererile de propuneri lansate astăzi (30 iunie 2020) vin în completarea altor măsuri excepționale adoptate recent pentru a sprijini anumite tipuri de sectoare agroalimentare. Este pentru prima dată când Comisia utilizează promovarea ca instrument de reacție la un caz de perturbare gravă a pieței” se arată în comunicat.

Sursă: Mediafax

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …

Fonduri de peste 43,7 mil. euro de la AFIR pentru irigații, azi

 

Comentariile sunt închise