Johnnie Walker în ambalaje de hârtie

Începând din 2021, Johnnie Walker, cel mai vândut scotch whiskey din lume, va fi disponibil în ambalaje de hârtie, a anunţat  grupul Diageo Plc, care face eforturi pentru a rezolva problema deşeurilor din plastic, transmite Reuters.

Ambalajul, dezvoltat în parteneriat cu firma Pilot Lite, va fi produs din celuloză care îndeplineşte standardele din industria alimentară şi este complet reciclabil, a precizat Diageo, care pe lângă whisky-ul Johnnie Walker produce şi berea Guinness şi ginul Tanqueray Gin.

Diageo şi Pilot Lite au înfiinţat o companie mixtă, denumită Pulpex Ltd, care va dezvolta ambalaje de hârtie. Pulpex a pus la punct ambalaje de hârtie şi pentru alte companii non-competitoare precum producătorul ceaiurilor Lipton sau producătorul băuturilor răcoritoare PepsiCo, care ar urma să fie lansate şi ele pe piaţă anul viitor.

În prezent, plasticul reprezintă mai puţin de 5% din ambalajele totale utilizate de Diageo însă acest grup alături de Unilever şi PepsiCo şi-au fixat drept ţintă reducerea şi reciclarea plasticului în ambalajele lor, potrivit Agerpres.

Sursă articol Agerpres.ro


vezi și…

FoodIntelForum invitat să susțină dobânzi mai mici la credite – nevoie majoră de finanțare adaptată la ciclurile reale de producție!

Comentariile sunt închise