Mai puțină cafea consumată în pandemie

Consumul mondial de cafea ar urma să scadă în acest an pentru prima dată dupa 2011, prognozează Departamentul Agriculturii din America (USDA), transmite Bloomberg.

Motivul este închiderea cafenelelor și a restaurantelor pe timpul pandemiei, unde mersul zilnic la cafea s-a redus la „lucrul de acasă”.

Firma de cercetare Marex Spectron estimează că la nivel global peste 95% din piața cafelei “out-of-home” a fost închisă la un anumit punct pe perioada pandemiei.

“Va fi o relansare lentă pentru noi având în vedere că foarte multe birouri din Londra nu vor reîncepe activitățile decât după terminarea verii iar unele ar putea să se deschidă abia anul viitor”, a declarat Robert Robinson, cofondatorul unui lanț de cafenele din Londra.

O relansare anemică a cererii de cafea ar putea fi un fenomen devastator pentru cele aproximativ 125 de milioane de persoane din întreaga lume care își asigură mijloacele de trai de pe urma cafelei. Cultivatorii de cafea se confruntau deja cu probleme dupa ce mai multi ani de recolte consistente au declanșat o situatie de tip “bear market” pentru piata cafelei.

Există însă și unele semnale optimiste ca cea mai dificilă perioada a trecut. În Asia, piața cafelei cu cel mai puternic ritm de creștere, consumul la restaurante și cafenele este așteptat să își revină în a doua jumatate a anului pe masura ce mai multe țări ies din izolare, sustine Tan Heng Hong, analist la firma de cercetare de piață Mintel. La rândul său, Departamentul Agriculturii din Amerinca (USDA) prognozează o relansare a cererii globale pentru anul viitor.

Sursă: AgroFood

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …

Călin Muscă, PorkProd: Integrarea generează un profit mult mai mic și costă mult mai mult

Comentariile sunt închise