Echipamente şi utilaje în leasing, IMM Leasing publicat în Monitorul Oficial

IMM Leasing a publicat vineri în Monitorul Oficial programul care ofera posibilitatea interprinderilor mici și mijlocii să achiziționeze de acum echipamentele și utilajele noi sau second-hand prin finanțare garantată de stat. Programul oferă antreprenorilor garanţii pentru credite cu o valoare maximă de 5 milioane de lei.

Durata maximă a perioadei de leasing va fi de 72 de luni, cu posibilitatea acordării unei perioade de grație cuprinsă între 3 și 12 luni, iar avansul achitat de utilizator este de 0%, și, în funcție de solicitarea beneficiarului, poate ajunge până la maximum 20% din valoarea de achiziție a bunului finanțat (exclusiv TVA).

„Pentru echipamente, 5 milioane, pe o perioadă de 5 ani de zile. Dobânda este subvenţionată în proporţie de 50% de către Guvernul României, cu avans 0%, ceea ce e unic. Nu cred că mai există leasing cu avans 0%”, a declarat Dumitru Nancu, directorul FNCGIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii)

Garanția acordată de stat este de 80% pentru achiziția de echipamente IT și de 60% din valoarea finanțării pentru achiziția de utilaje și echipamente tehnologice, vehicule pentru transport mărfuri și persoane utilizate în scop comercial în cadrul unei operațiuni de leasing financiar.

Sursă: Ziarul Financiar


Vezi și …

Sunt necesare investiții în ferme zootehnice și promovarea produselor românești din carne

Comentariile sunt închise