Ritter Sport a câștigat licența pentru tableta de ciocolată pătrată

Germanii de la Ritter Sport au învins compania Mondelez după 10 ani de procese în justiție și sunt, acum, singurii care pot fabrica ciocolată în formă de pătrat.

Brandul nemțesc de ciocolată a început să producă tablete în formă de pătrat în urmă cu aproape 100 de ani, în anul 1932. Cei de la Ritter Sport au vrut să fabrice ciocolată în formă de pătrat pentru a putea fi pusă în buzunar fără să fie ruptă sau distrusă în vreun fel. Brandul a avut nevoie de 61 de ani pentru a dobândi licența. În ciuda acestui fapt, Milka a decis să producă propria tabletă de ciocolată în formă de pătrat în anul 2010, scrie Retail.ro

Astfel, s-a ajuns la un proces în justiție, pe care Ritter Sport l-a pierdut, după ce un judecător a decis că nu pot fi acordate licențe pentru forme decât dacă acestea au o valoare artistică care impune o diferență de preț clară. Procesul a ajuns la Curtea de Apel care a decis că acest argument nu este just, iar Ritter Sport a câștigat în anul 2018. Doi ani mai târziu, Curtea Supremă din Karlsruhe a dat dreptate Curții de Apel, iar Milka trebuie să oprească vânzarea de ciocolată în formă de pătrat.

Sursă articol Retail.ro

Editat Ioana Ștefanco


vezi și…

#RomâniaFuncționează: Costel Vînătoru nu vrea să audă de roșia hrănită cu “perfuzia” la rădăcină

Comentariile sunt închise