#RomâniaFuncționează: Costel Vînătoru nu vrea să audă de roșia hrănită cu “perfuzia” la rădăcină

 

Ce mai înseamnă astăzi o tomată românească, ce gust și ce arome ar trebui să aibă?

Cercetătorul Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene de la Buzău, spune că în România se găsesc foarte rar tomate cultivate cu sămânță autohtonă, pentru că românii n-au știut să le păstreze și să le transmită din generație în generație așa cum se întâmplă prin alte părți.

Și atunci când suntem atât de dependenți de importuri, de ce să ne mai mire că roșiile de pe piață n-au gust și arome pe placul alor noștri?!

“Putem repera foarte greu ceea ce mâncăm astăzi, dacă cineva ne-ar întreba ce mâncăm am putea răspunde de foarte multe ori că este ceva rece și ud, așa am putea defini o tomată din aceasta care este cultivată în sistem intensiv, hrănită cu perfuzia la rădăcină cu substanțe de sinteză care rezistă foarte bine la păstrare după recoltare”, ne-a declarat Costel Vînătoru la evenimentul dedicat legumiculturii românești organizat în data de 21 iulie la ASAS în Cadrul FoodIntel Forum Ediția a 3-a 2020.

Iar când o spune chiar Costel Vînătoru, ale cărui rezultate la Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Legumicolă de la Buzău sunt de-a dreptul remarcabile, chiar că trebuie să luăm aminte…

 

Mai multe interviuri cu antreprenori, conducători și lideri pe canalul #RomâniaFuncționează

Urmărește #Romania_functioneaza și pe Instagram!


Vă așteptăm la BucharestFoodSummit.ro, Ediția a III-a, între
21 septembrie și 19 noiembrie 2020

 

Comentariile sunt închise