Agribusiness-ul – prioritate națională fundamentală. Bani și proiecte concrete.

„Evenimentele care s-au desfășurat la Academia de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu Șișești”, iar unul (25 iunie a.c.) la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, au fost evenimente de primă mărime ca importanță din toate punctele de vedere.

Reuniunile au excelat prin libertatea dezbaterilor, originalitatea ideilor venite mai ales de la cei care la prima vedere nu are legătură cu agricultura și producția agroalimentară, dar au un deosebit interes pentru un sector economic care ar trebui să intereseze mai mult decidenții administrativi și politici din această țară.

Evenimentele organizate la ICDP Mărăcineni și ASAS, au fost de o deosebită valoare atât prin conținutul lor și tipul de dezbatere, cât și prin organizare, aș spune prin originalitatea organizării și temele alese cu importanță majoră pentru momentul actual prin care trece România.

FoodIntelForumFoodIntelForum este la această dată, una dintre cele mai  eficiente și originale structuri și formă de dezbateri din sectorul civic românesc. Este o structură extrem de bine articulată și condusă de o echipă cu un înalt profesionalism cunoscătoare a ceea ce face.

FoodIntelForum se distinge la cel mai înalt nivel prin problematica abordată și personalitățile prezente și angajate în prezentare și dezbateri super profesioniste. Valoarea dezbaterilor organizate FoodIntelForum este dată de faptul că la ele participă nu numai profesioniștii domeniului ei, ci și personalități reprezentative ale mediului de afaceri românesc.”

Valeriu Tabără, Președinte, ASAS

FoodIntelForum

 

„Fără îndoială că forumul este extrem de util și sunt sigur că treptat-treptat efectele dezbaterilor vor fi regăsite în economia reală. E mare lucru să pui alături experiența unor întreprinzători de succes, care doresc să împărtășească și altora din propriile probleme cu care s-au confruntat până la atingerea țelului propus.Am asistat la prezentări foarte utile și la dezbateri care pot deschide căi noi spre afaceri profitabile în agricultură.”

            Ion Scurtu, Prof. dr., ICDLF Vidra

 

„FoodIntelForum a fost foarte interesant, s-au spus lucruri care ar trebui să fie știute de foarte multă lume și care nu se spun în spațiul public. Evenimentul este foarte util, dar demersul trebuie să se finalizeze cu o inițiativă concretă pentru obținearea unor rezultate pentru mediul de agri-business.”

Răzvan Savaliuc, Antreprenor, Lumea Banilor

FoodIntelForum

 

„FoodIntelForum a fost un eveniment interesant, o participare a unor oameni care au un cuvant de spus în agricultură, prezentări interesante, multe discuții și dezbateri pe marginea subiectelor abordate. Faptul că a fost desfăsurat pe mai multe etape mi s-a părut o idee foarte bună, pentru că poti să ai o continuitate a  discuțiilor și poți să cristalizezi niște idei pe care poti să le rediscuți la următoarea întâlnire. Pentru noi a fost important că am putut să ne prezentăm într-o astfel de manifestare invenția noastră, mai ales în perioada aceasta când astfel de evenimente nu se organizează.”

 Valentin Oprea, Antreprenor, Lantec Industries

FoodIntelForum

 

„Dezbaterile au fost interesante pentru că au abordat probleme care în general, în afara faptului că au apărut și multe noutăți din punct de vedere tehnic, au fost în folosul celor care, practic lucrează în acest domeniu și deschide posibile orizonturi de colaborare și de îmbunătățire a activității.  Categoric participanții au fost de folos, o parte i-am adus noi, iar o parte dumneavoastră.

Noi am participat pentru că noi o consideram o întălnire utilă atât pentru cercetare, cât și pentru cei sunt în domeniul producției ca atare.”

Marian Bogoescu, Vicepresedinte, ASAS

FoodIntelForum

 

„A fost o lume aleasă, elementul care s-a desprins necondiționat este faptul că trebuie făcut orice efort pentru asociere. Numai asocierea este cea care reprezintă progresul. Dorim să încercăm să strângem spectrul politic, cei care stăpânesc elementul agricultură, pentru a face o strategie pe câțiva ani. În cadrul evenimentului s-a desprins un element important – viitorul este al legumelor în spații protejate – și trebuie făcut orice efort pentru creșterea spațiilor și exploatarea lor.”

Aurel Tanase, Director General, OIPA

„Înainte de toate, doresc să felicit organizatorii pentru un eveniment de calitate în ceea ce privește acest gen de dezbatere și promovare a sectorului agroalimentar. Din experiența mea la nivel internațional, acest eveniment realizat în condiții de restricție datorat pandemiei, a reușit să-și atingă scopul, iar eu ca participant on-line am regăsit emoția și interesul pentru un nou început, pentru sectorul alimentar, atât de mult abandonat și vaduvit de dezbateri și propuneri de proiecte de dezvoltare reale,  în ultimii 30 de ani.

 

„Am vazut că, structura forumului și cerințele prezentarilor au cerut în mod expres ca proiectele, măsurile și acțiunile  propuse să fie justificate d.p.d.v. al bancabilității acestora, ceea ce m-a facut să raman cu speranța și încrederea că se poate, iar acest eveniment este mai mult decat util, este imperativ necesar.

Într-o zi va putea egala talia marilor evenimente din Barcelona, Paris sau Berlin, cu rezultate reale pentru economia lucrativă a sectorului agroalimentar.”

Dan Manolache, CEO Partner, DM Dezvoltare

 

Vă așteptăm la BucharestFoodSummit.ro, Ediția a III-a, între
21 septembrie și 19 noiembrie 2020

 

Articol editat de Ioana Ștefanco și Alexandru Ungurelu


vezi și…

FoodIntelForum 21 iulie 2020: Piața românească de legume: haotică, imprevizibilă și nesigură!

Comentariile sunt închise