Au crescut importurile la lapte brut, România locul 4 în UE

 

România s-a clasat pe locul patru, conform clasamentului țărilor producătoare de lapte din UE. În primele cinci luni ale anului, fermierii români au livrat cu 3% mai puțin decât în perioada similară a lui 2019, fiind a doua cea mai mare scădere dintre statele membre.

Importurile de lapte brut s-a majorat cu aproape 43% în primul semestru al anului în timp ce cantitatea de lapte colectată de unităţile procesatoare de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare a fost mai mică cu 0,7% decât în aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS) citate de Agerpres.

“O parte dintre procesatorii mici, în partea de început a pandemiei, au renunțat să mai cumpere o parte din laptele pe care îl colectau în mod normal pentru că nu aveau spații de depozitare. În plus, prețul a fost foarte mic atunci și mulți fermieri au preferat să nu mai ducă laptele la procesare. Acum însă situația s-a mai reglat”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Continuarea articolului pe ECONOMICA.NET

Articol editat de Alexandra Pașa


Vezi și …

Producătorii de legume cer ajutoarele de minimis

Comentariile sunt închise