România are în continuare cele mai mici prețuri la carne din UE
Și în 2019 România a avut cele mai mici prețuri la carne, cu 37% sub media UE, arată datele publicate de Eurostat.
Potrivit INS, a crescut numarul sacrificării animelelor si pasarilor pentru consum, , în 2019, cu 7,8% la ovine şi caprine şi cu 7,5% la păsări, dar s-a diminuat cu 7,5% la porcine, respectiv cu 4,8% la bovine. În plus, în primul trimestru din acest an, România a importat 118.525 de tone de carne şi organe comestibile, în creştere cu 7,4%, faţă de perioada similară din 2019, iar valoarea acestor importuri s-a majorat cu 43%, până la 257,35 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Pe de altă parte, exporturile de carne şi organe comestibile în perioada ianuarie – martie 2020 au fost de 4,2 ori mai mici decât importurile, respectiv de numai 27.691 tone. Valoarea exporturilor de astfel de produse a fost de 53,69 milioane de euro, uşor în scădere faţă de perioada similară din 2019, când s-a cifrat la 54,14 milioane de euro.
Sursa articol: Economica.net
Editat Mihaela Bute
vezi și…
Tinerii români, atrași de Medicina Veterinară
Comentariile sunt închise