Declin important pentru companiile de distribuție bunuri de larg consum
Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România a semnalat de la începutul pandemiei problemele cu care se confruntă în piaţă distribuitorii de bunuri de larg consum, generate prioritar de închiderea sistemului HoReCa, acesta fiind unul dintre canalele noastre de comerţ, alături de magazinele de proximitate independente.
Când au fost închise restaurantele, cifrele de afaceri ale distribuitorilor au avut scăderi între 20% şi 100% comparativ cu perioada similară a anului precedent.
Dacă HoReCa suferă economic şi distribuţia suferă proporţional similar”, precizează preşedintele asociaţiei, Ovidiu Gheorghe, se arată în comunicatul trimis.
ACDBR solicită o întâlnire cu premierul.
Asociația dorește o întâlnire de consultări cu premierul Ludovic Orban. În plus, asociația mai cere președinților celor două Camere ale Parlamentului amendarea OUG care prevede anumite măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile.
Principalele coduri CAEN specifice activităţii de distribuţie de bunuri de larg consum nu figurează în anexele OUG 130/2020, deşi din discuţiile şi corespondenţa oficială purtate de noi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice naţionale şi europene, aceste coduri CAEN nu sunt interzise la eligibilitatea finanţării din fonduri europene:
4617 – Intermedieri in comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun,
4634 – Comerţ cu ridicata al băuturilor,
4639 – Comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun”, explică preşedintele asociaţiei.
Sursă articol: Capital.ro
Editat de Mihaela Bute
vezi și…
Comentariile sunt închise