Testarea roboților pentru culesul de fructe și legume

Pandemia a afectat puternic industriile, inclusiv pe cea a agriculturii. De aceea, cercetătorii britanici au fost nevoiți să vină cu soluții în momentul în care numărul de muncitori necesari pentru a culege fructe și legume a scăzut, pornind testarea roboților pentru muncile agricole.

Dezvoltarea de noi tehnologii este un proces de durată ce presupune de asemenea și noi costuri pentru fermieri. Omul este nevoit să evolueze odată cu tehnologia, să înțeleagă mecanismele și funcțiile acesteia. Fermele trebuie adaptate noilor condiții, deoarece la ora actuală ele se bazeaza pe munca umană.

„Această situaţie ar putea provoca probleme serioase pentru numeroase sectoare, precum culegerea de fructe şi legume, ceea ce pe cale de consecinţă va conduce la reducerea alimentelor disponibile în Marea Britanie, într-un moment în care este mare nevoie de ele”, a declarat Simon Pearson, profesor de tehnologie agricolă la Universitatea din Lincoln.

În prima fază de testare roboții vor lucra pe culturi de mere, afine, salată și broccoli, procesul fiind sprijinit de peste 100 de producători din Marea Britanie.

Continuarea articolului pe: Agrimanet

Articol editat de Teodora Stancea


Vezi și …

Tinerii români, atrași de Medicina Veterinară

Comentariile sunt închise