Nivel record de electricitate produsă din surse regenerabile

Compania de consultanta Ember, a realizat un raport pentru primele sase luni ale anului 2020, iar rezultatul arata cresteri importante de electricitate produsa de catre turbinele eoliene si panourile solare, atingand un nivel record, urmare declinului centralelor pe carbune.

O analiză a companiei de companiei de consultanţă în probleme climatice Ember arată că sunt totuşi necesare schimbări mai profunde pentru îndeplinirea ţintelor stabilite conform Acordului de Paris privind schimbările climatice, din 2015.

Electricitatea generată din surse regenerabile (energie eoliană şi energie solară) a crescut cu 14% în primul semestru al acestui an, faţă de perioada similară din 2019, în timp ce producţia de la centralele pe cărbune a scăzut cu 8,3%, arată raportului Ember.

În ansamblu, cererea de electricitate a scăzut cu 3% în primul semestru din 2020, din cauza măsurilor introduse pe plan global pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Cu toate acestea, centralele pe cărbune încă produceau 33% din electricitatea globală, în primele şase luni din acest an, susţin analiştii Ember.

Raportul realizat de compania Ember include date din 48 de ţări, care produc până la 83% din electricitate pe plan global.

Sursă articol Capital.ro

editat Mihaela Bute


vezi și…

Microberăriile ies în evidență pe piața berii cu o rețetă diferită

 

Comentariile sunt închise