Sisteme de irigații din Fonduri Europene

AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – a anunțat că va deschide o sesiune de finanțare pentru proiecte de investiții în infrastructura de irigații, cu un buget total de 200 milioane de euro. Beneficiarii își pot depune proiectele până la data de 31 august pe site-ul AFIR.

Au fost depuse deja 233 de proiecte, 199 din ele fiind deja selectate, având o valoare de 195.8 milioane de euro. Din sesiunea curentă, beneficiarii vor fi organizații ale utilizărilor de apă înființate în conformitate cu legislația în vigoare, constituide de proprietari/utilizatori de terenuri agricole, ce pot primi până la 1.000.000 de euro per proiect, informează AFIR.

Scopul acestor investiții este de a moderniza infrastructura secundară de irigații, însemnând modernizarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune, inclusiv a cladirilor aferente acestora, precum și racordarea la utilități sistemele de contorizare a apei, inclusiv construcția/modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

Ministerul Agriculturii informează că, în limita a 30% din valoarea totală a proiectului, se poate finanța achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri / FOUAI-uri.  Fermierii sunt îndemnați să se alăture Organizației de Utilizatori de Apă pentru Irigații și să solicite Guvernului să primească în administrare rețeaua secundară de irigații din zona terenurilor pe care le cultivă, cu scopul ca OUAI să poată atrage fonduri europene pentru finanțarea si modernizarea rețelei de irigații.

Sursă articol: Agro – Business

Articol editat de Teodora Stancea


Vezi și …

Acord privind reducerea producției de șampanie, din cauza pandemiei

Comentariile sunt închise