Exclusiv: 17 obiective de dezvoltare durabilă în implementare la Guvern

Într-un interviu oferit în exclusivitate revistei Food Biz, Consilierul de Stat de la Cabinetul Primului Ministru și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, László Borbély, explică preocupările dezvoltării durabile din România și obiectivele concrete ale strategiei urmărite.

Consilierul de Stat pune în strânsă legătură strategia de dezvoltare durabilă a României cu Agenda 2030 a ONU. Viziunea asupra strategiei trebuie legată de libertatea fiecărui locuitor din țara noastră, fie politician sau un simplu cetățean, să ia atitudine și să dea dovadă de un comportament exemplar în societate.

Strategia are 17 obiective principale, printre care se numără educația, egalitatea de șanse, accesul la apă curată și hrană de calitate și, nu în ultimul rând, existența orașelor inteligente care sa își deservească cetățenii asa cum se cuvine.

Departamentul de Dezvoltare Durabilă are un rol catalizator. Acest departament există pentru a oferi suport suficient pentru îndeplinirea celor 17 obiective și se află în strânsă conexiune cu Ministerele, cu antreprenorii și cu cetățenii.

 

 


Vezi si…Oros: Comerțul cu animale vii nu trebuie interzis

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim