Fermierii nemulțumiți de legea motorinei

După ce a fost adoptată legea motorinei în România, Clubul Fermierilor Români a transmis o scrisoare deschisă în care critică aceasta lege, care, printre altele, obligă intermediarii de carburanți să aibă depozite speciale.

În viziunea fermierilor, această schimbare va duce la dispariția de pe piața a aproape 1.000 de intermediari de produse petroliere, lucru ce va contribui indirect la creșterea prețului motorinei și la o distribuire mai greoaie a combustibilului către agricultori, susțin membrii asociației. În cele ce urmează vă redam textul documentului:

Clubul Fermierilor Români își exprimă profunda dezamagire privind votul favorabil din 2 septembrie din Camera Deputaților privind modificarea legii de reglementare a procesului de vanzare a motorinei, care modifică Codul Fiscal și impune obligația pentru intermediarii de carburanți să aibă depozite speciale.

Adoptarea proiectului de lege care completează articolul 435 din Legea 227/2015 privind procesul de vanzâre a motorinei are impact negativ in activitatea operatorilor economici de pe aceasta piata si, in mod deosebit, asupra fermierilor care se aprovizioneaza cu motorina de la acesti comercianti.

Prin adoptarea acestui proiect legislativ, sunt eliminate din piața peste 980 de companii care asigură revânzarea de produse petroliere și care își desfașoară activitatea la nivel național.

Agricultura va fi puternic afectată de această lege, cu impact imediat asupra campaniei agricole de toamna, în condițiile în care fermierii depind de livrarile de motorină pentru derularea lucrărilor agricole specifice acestei perioade.

Continuarea articolului pe Stiriagricole.ro

Editat Mihaela Bute


vezi și…

Ziua Porumbului 2020 la ferma Elsit

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim