Ziua Porumbului 2020 la ferma Elsit

Ziua Porumbului  va avea loc, în acest an, pe 10 septembrie la Orezu, județul Ialomita, la ferma Elsit, asa cum s-a întâmplat și în anii anteriori. Numai că de data aceasta, din cauza pandemiei de COVID-19, evenimentul este organizat cu număr limitat de participanți din cadrul fermierilor – doar fermierii speakeri, reprezentanții companiilor partenere și ai presei sunt invitați în câmp. Manifestarea Ziua Porumbului va putea fi, însă, urmarită LIVE – pe platforma FARMFORUM.RO și pe pagina de Facebook.

Tema din acest an: Profit sau provocare în anul 2021?

Daca pentru acest an, este greu de vorbit de profit în cazul multor fermieri, poate că 2021 va fi cu ceva mai mult noroc. După cum bine se știe, 2020 este un an foarte dificil, pentru că seceta a redus semnificativ producțiile agricole.

Astfel, producția la culturile de toamnă a fost compromisă în mare parte în mai multe județe din țară, iar, din păcate, nici pentru culturile înființate în primăvară prognozele nu sunt grozave. La ferma lui Nicolae Sitaru (unde are loc evenimentul), de exemplu, producția medie pentru primele 400 ha de porumb recoltate a fost sub 2 tone/ha.

România a fost, în 2019, cel mai mare producător de porumb din UE cu o producție de circa 17 milioane de tone.  De asemenea, s-a aflat în topul exportatorilor de porumb din UE, ba chiar pe prima poziție.


Vezi și …

Oros: Despăgubirile pentru secetă – după 18 septembrie!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim