„Investiții profitabile în horticultură” – premieră la BucharestFoodSummit.ro

BucharestFoodSummit.ro – Cel mai mare și important eveniment internațional al toamnei din România în agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa.

Ediția a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020

BucharestFoodSummit.ro este organizat în parteneriat cu: #RomâniaFuncționează, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard și Academia de Studii Economice București.

BucharestFoodSummit.ro 2020 a debutat astăzi oficial (au mai fost evenimente – Preview pentru parteneri și sponsori începând cu 8 septembrie), 21 septembrie, cu prima conferință internațională online din țara noastră dedicată oamenilor de afaceri din sectorul horticol, o premieră pentru BucharestFoodSummit.ro, dar și pentru mediul de afaceri românesc.

Conferința „Investiții profitabile în horticultură” a fost prima dintr-o serie de evenimente organizate în acest an sub cupola „BucharestFoodSummit.ro”, manifestări care vor avea loc pe parcursul a peste 2 luni și care vor reuni cei mai imporanți oameni de afaceri și autorități din agribusiness-ul, producția alimentară, de băuturi, retail și HoReCa din România.

Conferința a fost deschisă de către Giuseppe Calcagni, Președinte Besana Nut Industry -Italia- care a prezentat lucrarea cu tema„Producția de nuci o investiție eficientă în România? Ce soiuri de nuci genereaza profit în condițiile din România?”.

O temă generoasă care a fost primită cu un mare interes de către participanți, cu atât mai mult cu cât acest sector a atras investiții importante în România în ultimii ani, după cum am aflat de la Mihail Coman, Director General, ICDP-Mărăcineni, iar interesul se menține ridicat și în continuare.

„Giuseppe Calcagni susține că sectorul culturii de nucifere reprezintă o investiție eficientă cu venituri de 4000-5000 USD/ ha/an, în condițiile în care la nivel mondial valoarea producției este de 35 miliarde USD”

 

Profesor Doctor Yüksel-Tüzel, Președinte, Societatea Internațională de Științe Horticole, -Turcia- a vorbit despre „Sisteme de producție sustenabile în sere” un alt subiect de actualitate în condițiile în care schimbările climatice se fac tot mai mult simțite.

„Producția organică ar putea fi gestionată în sere, totuși există constrângeri în calea succesului în special din cauza structurilor simple de seră, dificultăților în controlul climatului, gestionării dăunătorilor și bolilor, dar și lipsei de training-uri”, a declarat Yüksel-Tüzel.

Printre participanții la conferința internațională „Investiții profitabile în horticultură” se numără Florin Stanică, Prorector USAMV București, Ioan Jelev, Vicepreședinte ASAS, Dinu Nechita, Antreprenor SADI Nucifere, Varujan Pambuccian, Deputat Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Adrian Ionescu, Avocat BadeaLawOffice, Ray Clynick, Managing Director of The Oro Distilling Co, Jozsef Toth, Antreprenor JuglansDacic.

FoodIntelForum„BucharestFoodSummit este un eveniment de prima însemnătate pentru sectorul agro-alimentar din toate punctele de vedere și pentru toate domeniile. Prezintă o importanță deosebită pentru un sector semnifiicativ pentru economia națională și pentru viața de zi cu zi a românilor și anume producția alimentară. Cred ca evenimentul deschide calea spre o cunoaștere mai bună a ceea ce are România și de ce nu spre a deveni un partener credibil pe piața internaționala.” a declarat Valeriu Tabără, Președinte ASAS.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland România, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Sâmburești.

Partenerii media: FoodBiz, #RomâniaFuncționează, Agrostandard, Lumea Banilor, TVRi și Economistul.


vezi și…

8 din 10 români din mediul urban preferă să cumpere produse românești

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim