PepsiCo deschide o nouă fabrică de snack-uri

PepsiCo a început lucrările de construcție a unei noi fabrici de producție a gustărilor din portofoliu în Novosibirsk, Rusia. Decizia poate fi pusă pe seama faptului că, în pandemie, PepsiCo a vândut mai multe snack-uri și mai puține băuturi. Noua fabrica va fi a treia locație de producție de gustări sărate din Rusia și va genera 900 de locuri de muncă. 

Compania deține, deja, peste 20 de unități de producție în Rusia, după investiții estimate la peste 10 miliarde de dolari de când și-a început operațiunile în această țară, scrie Retail.ro

Aproximativ 159 de milioane de dolari vor fi investiți în acest ultim proiect, care va deveni cea de-a treia locație de producție de gustări sărate din țară. Decizia vine în contextul în care, în timpul pandemiei, PepsiCo a vândut mai multe snack-uri decât sucuri.

PepsiCo, contracte cu fermierii

Compania va lansa un program agro pentru aprovizionarea facilității – chipsurile de cartofi Lay’s se vor face din cartofi furnizați de la localnici. Potrivit PepsiCo, toate gustările Lay’s sunt făcute folosind cartofi cultivați de fermieri ruși.

Fiind cel mai mare cumpărător industrial de cartofi din Rusia, PepsiCo desfășoară un program agro la scară largă, care include organizarea de sesiuni de instruire și seminarii pentru cultivatori, precum și furnizarea fermierilor cu semințe, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor.


vezi și…

BucharestFoodSummit.ro la USAMV: Presa, economia, curajul și vinurile de Pietroasa în dezbateri prelungite

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim