Prima piață cu alimente bio și tradiționale românești din Capitală

Prima piață cu alimente bio și produse tradiționale certificate a fost inaugurată weekendul trecut în piața Românilor (fosta piață Colentina) din capitală.

„Suntem bucuroşi că Asociaţia Bio-România şi Federaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale Româneşti sunt invitate în prima piaţă românească, pentru români, cu producători români.

Din păcate, în multe pieţe agroalimentare sunt produse nealimentare, iar la produsele alimentare găsim foarte multă marfă din import, marcată sau nemarcată.

În această piaţă se vor comercializa exclusiv produse de calitate româneşti, că sunt alimente bio, că sunt tradiţionale, doar produse de calitate, nu de larg consum cu foarte multe E-uri sau chimicale. Produsele tradiţionale sunt atestate de Ministerul Agriculturii, iar cele ecologice sunt certificate de către firme autorizate de Ministerul Agriculturii, deci statul român garantează calitatea produselor din această piaţă.

Este prima iniţiativă pe care o cunosc şi sunt în domeniu de foarte mulţi ani. Felicitări tuturor celor care au gândit şi au realizat acest proiect şi ni-l oferă nouă spre gestionare şi implementare”, a transmis preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România, Marian Cioceanu, într-un mesaj video, pe Facebook.

Continuarea articolului pe Roaliment.ro

Editat Laura Petrescu


vezi și …

BucharestFoodSummit.ro la USAMV: Presa, economia, curajul și vinurile de Pietroasa în dezbateri prelungite

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim