Eurostat: România, cele mai mici prețuri la carne din UE

În anul 2019, România a înregistrat cele mai mici prețuri la carne, cu 37,3% mai mici decât media UE, arată o analiză Eurostat.

În ceea ce privește România, situația din 2019 este identică cu cea înregistrată în anul 2018.

Alte state membre cu prețuri scăzute la carne sunt Polonia (cu 36,7% sub media din UE), Bulgaria (33,8% sub media UE) și Lituania (29,9% sub media din UE).

În contrast, cele mai mari prețuri la carne din UE în 2019 se înregistrau în Austria, cu 45% peste prețul mediu din UE, Luxemburg (41%), Franta (31%) si Olanda (27%).

În ceea ce privește România, datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică (INS) arată că greutatea animalelor și păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut, în 2019, cu 7,8% la ovine și caprine și cu 7,5% la păsări, dar s-a diminuat cu 7,5% la porcine, respectiv cu 4,8% la bovine.

Continuarea articolului pe StiriAgricole.ro


vezi și…

Aurel Simion, MADR: Avem trei scheme de calitate comunicate la Bruxelles

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim