Aurel Simion, MADR: Avem trei scheme de calitate comunicate la Bruxelles

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) are în lucru un număr de cinci scheme de calitate, din care trei au fost comunicate deja la Bruxelles, a anunțat Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, în cadrul evenimentului BucharestFoodSummit.ro desfășurat la USAMV București.

„Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe traseu, în diferite forme, iar la Comisia Europeană sunt comunicate trei.

De ce sunt importante schemele de calitate?

În primul rând, pentru că permit accesul la banii europeni pentru promovare și atunci avem nevoie de media fără discuție, iar în al doilea rând, aceste produse se pot identifica prin etichetare.

Am dat drumul și la o schemă de finanțare a promovării produselor de calitate, iar Ministerul Agriculturii încurajează formele asociative. De exemplu, formele asociative, asociațiile sau cooperativele beneficiază de 150.000 de euro, pe când un agent economic doar de 3.000 de euro. Prin măsuri de piață poți să încurajezi și este obligatoriu să încurajăm formele de asociere”, a declarat secretarul de stat.

Schemele de calitate constituie un subiect de care se tot vorbește de ceva vreme.

Un lucru este clar pentru toată lumea: producătorii români au nevoie de protecție pe piață, dar și de promovare pentru a putea face față concureței tot mai mari atât la intern, cât și la extern.


Evenimentul BucharestFoodSummit.ro este în desfașurare, până la 19 noiembrie 2020. Participă ACUM!


vezi și…

BucharestFoodSummit.ro la USAMV: Presa, economia, curajul și vinurile de Pietroasa în dezbateri prelungite

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim