Șeful ANSVSA: Doar 40 de unități din industria alimentară au fost afectate de COVID-19

Industria alimentară din România pare să treacă destul de bine prin această perioadă în care pandemia de COVID-19 a închis numeroase unități de producție în numeroase țări.

Să ne aducem aminte doar de celebrul abator din Germania unde au fost semnalate numeroase cazuri de muncitori care s-au îmbolnăvit, o mare parte dintre ei fiind români.  Potrivit datelor Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în România doar 40 de unități din sector au fost afectate de COVID-19, fără să se întrerupă activitatea în niciuna dintre acestea.

“40 unități din industria alimentară , de la procesare carne, până la procesare  lapte, au fost afectate de COVID-19. A fost afectat personalul, dar nu s-a oprit activitatea în nicio unitate în care au fost cazuri de COVID-19”, a declarat șeful ANSVSA Robert Chioveanu la un seminar dedicat industriei alimentare.

Tot el a mai anunțat că ANSVSA așteaptă în perioada noiembrie- decembrie două misiuni de la Comisia Europeană – DG SANTE, care vor verifica măsurile și planul de control luate de autorități în vederea eradicării pestei porcine africane (PPA), însă se va avea în vedere și sectorul de procesare a laptelui. O veste ceva mai bună ar fi că este foarte probabil să nu fie efectuate vizite în teritoriu și se va apela la sistemul informatic.


vezi și…

Alexandru Stănescu: Este foarte important ca atât hipermarketul, cât și producătorul să-și respecte contractul

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim