Programul IMM Leasing începe la 1 noiembrie

Programul IMM Leasing va debuta în această săptămână, în timp ce IMM Factor va începe, cel mai probabil, la 1 noiembrie, a anunţat directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Dumitru Nancu.

Programul “IMM Leasing de echipamente şi utilaje” are rolul de a susţine IMM, prin acordarea de facilităţi de garantare de către stat sub forma punerii la dispoziţia operatorilor de leasing financiar a unor plafoane anuale de garantare pentru finanţările de tip leasing destinate achiziţionării de bunuri mobile noi sau second-hand necesare realizării activităţilor IMM-urilor, precum şi companiilor afiliate acestora, care au un număr egal sau mai mare de 250 de angajaţi, potrivit Agerpres.

“Săptămâna aceasta debutează IMM Leasing, un program pe care Fondul Naţional de Garantare îl are în Planul naţional de investiţii şi lansare economică. Un program care este aşteptat de către toţi întreprinzătorii. Se acordă un leasing în valoare de maxim 5 milioane de lei pe o perioadă de şase ani, cu avans zero şi perioadă de graţie între 3 şi 12 luni. Dobânda este subvenţionată 50% de către Fondul Naţional de Garantare din banii Ministerului Finanţelor Publice. Pentru acest program am încheiat deja convenţii cu 12 instituţii financiar nebancare, adică firmele de leasing. Întreprinzătorii se pot duce la aceste instituţii pentru a accesa leasingul de echipamente. Prin acest program se pot achiziţiona şi utilaje second hand”, a anunțat directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Dumitru Nancu. într-o videoconferinţă organizată de Grupul Bursa.

De asemenea, tot la 1 noiembrie ar urma să fie și lansat IMM Factor.


vezi și…

Nicolae Badea, Computerland România: Cazurile de integrare în agricultura românească sunt insulare!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim