Auchan a colectat 100.000 de litri de ulei alimentar uzat în 12 luni

La aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hipermarketurile din țară, Auchan anunță colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat.

Programul de colectare continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan.

În luna octombrie 2019, Auchan a lansat românilor, din cele 18 județe în care funcționează magazinele sale, invitația de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat.

La mai puțin de un an de la anunțul companiei, zeci de mii de persoane au răspuns apelului și au adus în toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat în biodisel.

Prin această inițiativă de responsabilizare, compania invită consumatorii casnici să aducă în hipermarketurile Auchan uleiul alimentar folosit în propriile gospodării, evitând aruncarea acestuia pe canalizare. În felul acesta, se elimină și efectele dăunătoare pe care uleiul le are asupra solului și apelor, precum și apariția unor costuri suplimentare pentru întreținerea și curățarea stațiilor de epurare.

Continuarea articolului pe Retail.ro


vezi și…

Emil Dumitru, MADR la BucharestFoodSummit: „Să producem pentru piața internă mai întâi”

Comentariile sunt închise