Agricultorii români vor avea afaceri cu 15% mai mici în 2020

    În anul 2020 agricultorii români vor avea afaceri cu aproximativ 15% mai mici.  Pentru agricultorii români, seceta și lipsa investițiilor în infrastructură au dus la scăderi ale cifrei de afaceri ale celor peste 25.000 de companii din agricultura locală de la aproape 46 miliarde lei în 2019, în jurul pragului de 39 miliarde lei în 2020, potrivit KeysFin.
    „Realizăm anual analiza dedicată agriculturii locale, însă acesta e primul an în care veștile nu sunt bune: nu putem decât să avertizăm asupra scăderii accentuate atât a cifrei de afaceri, cât și a profitabilității. Chiar dacă fenomenele extreme nu pot fi contracarate în totalitate, mai multe investiții în infrastructură și modernizarea acestui sector ar face ca agricultura românească să nu mai fie meteodependentă în business“, a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin, unul din cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.
    În 2019, România și-a menținut locul 6 în UE la producția vegetală, cu aproximativ 6,2% din total. Deși seceta și fenomenele hidro-meteorologice periculoase au frânat dezvoltarea la scară și mai largă a acestui sector, în 2019 România ocupa în continuare primul loc la porumb în rândul statelor membre ale Uniunii Europene atât în ceea ce privește suprafaţa cultivată, cât şi la producţia realizată, de 16,9 milioane de tone. Paradoxal, cu toate că ocupa primul loc, producția a fost mai mică cu aproximativ 1,8 tone decât în 2018.

 

Continuarea articolului pe Retail.ro 

Editat de Laura Petrescu


Vezi și…Creditele pentru agricultură: +12% în 9 luni din 2020

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim