Copenhaga va avea cea mai mare fermă verticală din EU

Cultivarea de legume atinge noi culmi la Copenhaga. Mai mulţi dezvoltatori au decis să modifice o clădire dezafectată de la marginea oraşului pentru a ridica cea mai mare fermă verticală din Europa.

Salata, plante aromatice și alte bunătăți vor crește pe schele ridicate la înălțimea unui bloc cu 14 etaje. Fiecare nivel va fi plin de plante, de la podea până la tavan.

E un tip de fermă destinat să utilizeze mai puțin spațiu decât cultivarea tradițională a legumelor. Un sistem de iluminare cu leduri va imita lumina soarelui. E un mod sustenabil de a produce alimente pe întreaga perioadă a anului, local și fără a deranja natura.

Ferma verticală din Copenhaga, instalată într-o fostă hală industrială cu suprafața de 7.000 de metri pătrați, se va concentra în principal pe câteva culturi, însă dezvoltatorii susțin că peste doi ani vor putea să cultive acolo și fructe de pădure, iar în 5 până la 10 ani și rădăcinoase.

Ambițiile sunt mari. Fermierii de ocazie vor să ajungă, încă din 2021, la o producție de 1.000 de tone anual și să facă astfel din afacerea lor una foarte profitabilă. Care, de ce nu, să dea tonul pentru alte proiecte similare în Europa.

Sursă articol Stiri.tvr.ro


Vezi și…Alimentele, mai scumpe în acest an

Comentariile sunt închise