5 cooperative agricole vor livra lunar 15.000 de tone către marile lanțuri de magazine

Afiliate sub umbrela „Țara mea”, cea mai mare cooperativă agricolă din țară, formată din peste 1.000 de fermieri, 5 cooperative agricole din cele mai mari bazine legumicole din țara vor livra peste 15.000 de tone de legume lunar.

„Suntem mândri să integrăm în familia „Țara Mea”  bazinele Vidra, Lungulețu, Hunedoara, Ilfov și Izbiceni. „Împreună, cooperativele au aproximativ 200 de membri în judetele Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova și Buzău și dispun de peste 100 de hectare de solarii și culturi de legume în camp, 150 hectare de livadă și 1.000 de hectare de culturi vegetale. Legumele de la Vidra, Lunguletu și Izbiceni sunt apreciate pe piața din toată țara”, a declarat, luni, Florin Burculescu, președintele Cooperativei „Tara Mea”

Potrivit directorului „Țara mea”, legumele preluate vor fi, mai apoi, vândute către marile lanțuri de magazine din România. În același timp, acesta a explicat că vor fi introduse și standardele de cost, prin care fermierii vor primi pe întreg parcursul anului un preț corect pentru produsele lor.

Producția de legume a României a fost anul acesta cu 30% mai mică decât anul trecut, însă această scădere a fost compensată prin preț, care a fost mai ridicat.

Continuarea articolului pe Stiriagricole.ro


vezi și…

Studiu: 400% creștere la vânzările online de alimente

 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim