Industry 4.0 – conectivitate si integrare

Industria și tehnologia se conectează într-un mod inovator, cu ajutorul unui limbaj comun numit digitalizare și cu obținerea de informații proactive care duc la agilitate, eficiență și costuri reduse, așa definește Valentina Frângu, Sales Manager Dell Technologies România, termenul de Industry 4.0, tot mai folosit de producători.

La bază, conceptul de Industry 4.0 e unul relativ simplu: valorificarea oportunităților aduse de digitalizare, serviciile cloud și Internet of Things (IoT) pentru a dezvolta soluții inteligente în procesul de producție. Numele se referă la cel de-al patrulea mare salt tehnologic, după revoluția industrială, apariția electricității și a producției în masă și, nu în cele din urmă, avansul uluitor adus de computere.

Astfel, cea de-a patra revoluție tehnologică va permite producătorilor să abordeze businessurile dintr-un unghi nou, unul care implică o mai mare integrare a proceselor. Pe de o parte, Industry 4.0 va facilita multe dintre sarcinile îndeplinite astăzi de angajați. Pe de altă parte, acest lucru ridică semne de întrebare referitor la posturile care vor fi create în anii ce vin.

În centrul ideii de Industry 4.0 stă conectivitatea: echipamente conectate în diverse fabrici și procese integrate care, prin sincronizare, să aducă o eficiență cât mai mare a întregului proces. Informațiile generate de-a lungul acestui proces vor ajuta la o și o mai bună optimizare pe viitor. Conceptul este unul care a transformat deja – și continuă să o facă – industria de retail: livrările cu ajutorul dronelor (implementate de Amazon), folosirea IoT și Big Data în programele de fidelizare, folosirea realității virtuale sau a realității augmentate pentru a crea o nouă experiență de shopping sunt doar câteva exemple în acest sens.

Continuarea articolului pe RevistaProgresiv.ro

Editat de Ana Daniela Eftimie


Vezi și…Romulus Oprea : costul de producție e mai mare decât prețul de vânzare

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim