Mixit intră pe piața locală

Compania cehă Mixit, producătoare de amestecuri personalizate de musli și fructe, s-a extins în România, îndreptându-se astfel spre o creștere totală de 30% în anul 2021. Mixit a intrat pe piața românească la finalul anului 2020, după Republica Cehă (2010), Slovacia (2013), Polonia (2014) și Ungaria (2019).

În România, Mixit.ro va oferi o gamă similară cu cea din alte țări. Oferta distinctivă a companiei este posibilitatea de a amesteca musli, terci, fructe și nuci pentru a crea propriul mix individualizat. În plus, clienții pot alege dintr-o gamă de produse bestseller gata pregătite. Treptat, oferta pentru piața românească va fi extinsă pentru a include și drajeuri de ciocolată, băuturi proteice sau creme de ciocolată.

Mixit

Expansiunea externă este un motor puternic de creștere pentru Mixit. Pe piața cehească, unde compania este deja cunoscută și crește cel mai mult în cifre absolute, (în 2020, a generat 78% din venituri dintr-o cifră totală de afaceri de 14,5 milioane de euro), reușește în continuare să ajungă la noi grupuri țintă. Creșterea din 2020 s-a datorat mai multor factori cumulați: adăugarea constantă de noi produse și eficientizarea livrărilor.

Inițial, în această primăvară, pandemia de coronavirus a afectat afacerea Mixit. Comerțul en gros cu magazinele de produse naturiste și magazinele mici a fost încetinit. Dar clienții direcți au menținut creșterea companiei: au cumpărat și mai mult din magazinul online al mărcii, Mixit înregistrând astfel vânzări peste medie.

Pe piețele externe, însă, potențialul este și mai mare, iar rata de creștere se multiplică. ‘’Previzionăm că România va reprezenta 5-10% din vânzări până la sfârșitul lui 2021. Nu există încă pe piața locală un alt proiect similar care să propună rețete de musli personalizat, considerăm că putem ajunge la cifre interesante rapid, și datorită faptului că avem o echipă româno-cehă ce cunoaște piața și specificul local”, a mai adaugat Martin Wallner, cofondator Mixit.

Sursă articol RevistaProgresiv.ro

Editat de Ana Daniela Eftimie


Vezi și…Reguli mai simple pentru românii care lucrează în abatoarele din Germania

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim