PepsiCo elimină emisiile gazelor de seră până în 2040

Unul dintre liderii industriei de produse alimentare si băuturi răcoritoare, PepsiCo, accelerează obiectivul referitor la protecția mediului pentru a reduce emisiile gazelor cu efect de seră cu până la 40% pânâ în 2030 și susține că până în 2040 dorește să le elimine complet pe întregul lanț valoric.

În Europa, PepsiCo se va concentra pe următoarele zone:

  • Agricultura sustenabilă, inclusiv folosirea îngrășămintelor cu emisii reduse și a tehnologiilor agricole eficiente pentru a crește randamentul culturilor
  • Accelerarea tranziției către energia regenerabilă și adoptarea tehnologiilor de transport cu emisii reduse sau cu zero emisii pe întregul lanț valoric
  • Reducerea utilizării plasticului nou în ambalaje și creșterea conținutului de plastic reciclat
  • Designul produselor se va concentra pe minimizarea impactului asupra mediului.

Anunțul de astăzi reprezintă mai mult decât o dublare a  angajamentelor companiei în domeniul protecției mediului. Obiectivul este reducerea completă a emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul lanț valoric cu 40% până în 2030.

În același timp, compania se angajează ca emisiile să ajungă la zero pentru întregul lanț valoric pănă în 2040, cu 10 ani înaintea cerințelor convenției de la Paris.

PepsiCo

În mod specific, PepsiCo urmărește să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 75% în toate operațiunile sale directe (Obiectivele 1 și 2) și pe lanțul valoric indirect (Obiectivul 3) cu 40% până în 2030 având ca punct de referință 2015. Toate aceste acțiuni vor avea ca rezultat reducerea cu peste 26 de milioane tone a cantității de gaze cu efect de seră sau echivalentul eliminării din trafic a 5 milioane de autovehicule anual.

„Din păcate nu avem un vaccin împotriva schimbărilor climatice. Noile noastre obiective în domeniul protecției mediului vor determina dublarea eforturilor privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acestea se vor răsfrânge atât asupra operațiunilor directe ale companiei, cât și asupra operațiunilor furnizorilor și îmbuteliatorilor. Este de datoria noastră să facem mai mult pentru protecția mediului”, a spus Silviu Popovici, Chief Executive Officer PepsiCo Europe.

Acțiunile PepsiCo se vor concentra în două direcții: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a diminua amprenta de carbon în operațiunile din lanțul de aprovizionare și reducerea vulnerabilităților privind impactul asupra mediului prin includerea riscului climatic în planurile de business.

Începând cu 2015 în Europa, PepsiCo a redus deja cu 6% emisile de gaze cu efect de seră, conform angajamentelor globale, iar noile obiective de reducere a acestora se vor concentra pe agricultura sustenabilă, ambalaje, producție și distribuție.

Sursă articol RevistaProgresiv.ro

Editat de Ana Daniela Eftimie


Vezi și…HoReCa vrea vaccin ca să intre în normalitate

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim