Oveit vrea să strangă fonduri pe SeedBlink.com

Oveit, compania care a adus în România conceptul live stream shopping, prin soluţia tehnologică proprie, deschide o rundă de finanţare de tip SAFE pe platforma de equity crowdfunding, SeedBlink, prin care îşi propune să atragă 400.000 de euro de la investitori privaţi interesaţi de tehnologie, dar şi persoane particulare care dispun de capital pe care urmăresc să-l investească în startup-uri tehnologice cu potenţial mare de creştere şi scalare.

”Capitalul ridicat în această rundă de finanţare, singura listare publică până la un eventual IPO, ne va ajuta să susţinem creşterea accelerată de până acum şi ne va consolida eforturile de atragere a unei investiţii de tip Serie A, pe care o preconizăm spre finalul anului, la o valoare estimată între 3 şi 5 milioane de dolari”, spune Mihai Drăgan, COO şi co-fondator Oveit.

Investiţia curentă de tip SAFE (Simple Agreement for Future Equity), pe care compania vizează să o atragă, are un discount de 32% şi reprezintă o oportunitate pentru investitorii individuali care pot participa cu tichete de o valoare minimă de 2.500 de euro.

Campania de pe SeedBlink demarează pe 21 ianuarie şi durează 30 de zile.

Mihai Drăgan şi Andrei Ştefan, fondatorii start-up-ului, vor să extindă operaţiunile pe piaţa din Statele Unite, unde Oveit activează deja de 3 ani, în Austin, Texas, şi deţine un portofoliu solid de clienţi.

Planurile Oveit în următorii 5 ani sunt ca soluţia dezvoltată, care aduce experienţa cumpărăturilor offline în mediul digital, să devină o platformă lider în tehnologie şi alegerea principală a retailerilor care vor să ofere o experienţă inovatoare şi interactivă pentru consumatori.

“Urmărim Oveit de câţiva ani, fiind mereu uimiţi de realizările celor doi fondatori. Am apreciat succesul lor de până în pandemie aşa cum apreciem şi noua linie de business Streams.live, cu care au planuri mari. Indiferent de volatilitatea vremurilor, o echipă de calitate se adaptează, inovează şi găseşte drumul către succes. Ne bucurăm să putem pune şi noi umărul la acest parcurs”, adaugă Andrei Dudoiu, CEO SeedBlink.

Fondatorii au întrevăzut în pandemie un context favorabil pentru creşterea cumpărăturilor live interactive. Cererea a venit cu preponderenţă dinspre generaţiile tinere – Gen Z şi Millennials care preferă o interacţiune directă, personală şi interactivă cu brandul atunci când cumpără online, apreciind experienţele aproape la fel de mult ca produsele pe care le cumpără. Este o schimbare a comportamentului de consum la nivel global.

Continuarea articolului pe ZF.ro

Editat de Cristian Florin Popescu


Vezi și…Producția de floarea soarelui, afectată de secetă în 2020

Comentariile sunt închise