Tendințele anului 2021 în aromele pentru băuturi

Care vor fi gusturile de top pentru băuturi din 2021? Clasicele precum citricele vor evolua spre variante mai exotice; produsele botanice și florale vor oferi fi extrem de cerute; iar gustul nostru pentru aventură va aduce în prim plan aromele din Mediterana și Asia. Îi întrebăm pe experți ce ne rezervă viitorul pentru arome.

Tendințele cu privire la aromele băuturilor în anul 2021 sunt modelate de către accentul sporit pentru sănătate și dorința consumatorilor pentru alimentele dulci.

Citrice „de generație următoare”

Citricele au fost o aromă clasică ani de zile, iar popularitatea sa nu dă semne de diminuare. Ceea ce vom vedea, totuși, în 2021 este o evoluție a citricelor către forme mai exotice și mai aventuroase.

„Uneori descrise ca „veteranele” aromelor din băuturi, citricele continuă să fie preferatele consumatorilor, producătorii și mărcile ridicând statutul lor prin proveniență, tipuri și nuanțe”, spune Vicky Berry, manager de dezvoltare a afacerilor la Synergy Flavors. „Vedem un val de profile de citrice „de generația următoare” cu portocale roșii, mandarine, grapefruit roz, yuzu și clementine, toate acestea câștigând teren în ultima vreme. Anticipăm o segmentare ulterioară a aromelor de citrice, cu profilele de citrice de generație următoare combinate cu citrice de bază.

Yuzu, în special, este din ce în ce mai prezent în noile lansări de produse. Alte arome în creștere includ pomelo și calamondin, dar și arome mai familiare, cum ar fi grapefruit roz și portocaliu roșii.

“Portocalele roșii au câștigat cotă de piață semnificativă, în ultimii ani”, notează Holly McHugh, specialist în marketing al companiei americane de dezvoltare a băuturilor Imbibe. „Se folosește ca atare sau în combinație cu arome familiare de fructe în produse precum apa cu arome, ceaiul, sucurile și băuturile carbonatate. Și pe Google căutările de yuzu, fructul pasiunii, tamarind și smochine a crescut cu 22% din ianuarie până în octombrie.” (…)

Călătorind prin lume

Restricțiile de călătorie din 2020 urmare a pandemiei au trezit interesul consumatorilor pentru „călătorii prin intermediul papilelor gustative.

Continuarea articolului pe Roaliment.ro

Editat de Ana Daniela Eftimie


Vezi și…Control avicol de amploare la sfârșitul lui ianuarie

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim