Kaufland şi Lidl, în topul cumpărătorilor de terenuri în zona Capitalei

Retailerii germani Kaufland şi Lidl, alături de dezvoltatorii români de locuinţe, au fost cei mai activi cumpărători de terenuri în zona Bucureşti – Ilfov pe parcursul anului 2020, potrivit raportului Bucharest Land Marketbeat realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Volumul investiţiilor realizate în terenuri s-a ridicat la 194 milioane de euro în 2020, în scădere cu 6,5% faţă de anul precedent. Piaţa terenurilor a fost afectată de perioada celor două luni în care a fost instaurată starea de urgenţă, dar şi de starea de expectativă a dezvoltatorilor de birouri sau de hoteluri, care au fost mai puţin activi.

Cele mai mari terenuri au fost achiziţionate de către Dedeman, care a securizat un lot de 64 de hectare în Ştefăneşti, în apropierea parcului logistic WDP Park 2, respectiv SIF Banat Crişana, care a cumpărat platforma industrială IMGB din Berceni, de 54 ha.

Ponderea cumpărătorilor cu capital românesc s-a dublat faţă de anul precedent, până la 81%, iar focusul s-a mutat dinspre hub-urile de birouri – printre cele mai active în ultimii ani – , către zonele periferice, unde valorile de tranzacţionare sunt mai mici.

Comentariile sunt închise