Viermii de faină galbeni uscați aprobați ca aliment nou de UE

Această primă autorizare de introducere a viermilor de făină galbeni uscați pe piața Uniunii Europene ca aliment nou are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Strategia „de la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.

Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.

 

Sursa articol: RevistaProgresiv

Ioana StefancoArticol editat de Ioana Ștefanco

 


Citește și – OMS ne recomandă insectele


FoodIntelForum Ediția a IV-a 2021, cel mai mare si important eveniment internațional al primăverii din România în agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa, va avea loc în perioada 27 aprilie – 3 iunie 2021.
Conferințele desfășurate pe parcursul acestui eveniment vor aborda probleme legate de managementul apei în agricultură, asigurarea culturilor, învățământul agricol, finanțare, uragan tehnologic etc.
Forumul este organizat în parteneriat cu: Academia de Studii Economice București, #RomâniaFuncționează, FoodBiz, Kaufland, AgriSo, CEC Bank, HORA, USAMV, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, Lumea Banilor, Infrapress, TVR International, Agrostandard și Economistul.

Comentariile sunt închise