«Swiss Food&Nutrition Valley», un Silicon Valley elvețian

Ambasadorul Elveţiei la București, E.S. Arthur Mattli, a vorbit la FoodIntelForum despre «Swiss Food&Nutrition Valley», varianta elvețiană a Silicon Valley, un proiect lansat în ianuarie 2020 la Forumul Economic de la Davos.

e.s. aRTHUR mATTLIAcesta își propune să răspundă unei întrebări presante pentru omenire: cum vom putea hrăni populația planetei în viitor?

Un Silicon Valley al «mâncării și nutriției», situat între Geneva și Zurich, pe scurt unul din ecosistemele cele mai performante din lume capabil să genereze inovații pentru a garanta o alimentație sănătoasă și durabilă de care avem atâta nevoie.

“Food&Nutrition Valley este un concept care a fost conturat în 2020 la Forumul economic de la Davos și care pune în legătură companii diferite din sectorul agricol, care activează în producție, ferme, cercetare sau distribuție. În acest fel se realizează o mai bună comunicare pe tot lanțul ciclic al activității agricole, astfel încât în final să existe un circuit  alimentar sustenabil. De asemenea, acest parteneriat înseamnă și atractivitate pentru finanțare la costuri rezonabile”, a declarat Arthur Mattli la FoodIntelForum.

De ce să nu avem și în România un Food&Nutrition Valley?! Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii Adrian Oros, a primit cu interes proiectul și a promis că rămâne o temă interesantă de aprofundat.

Punctele forte ale Elveției

Food&Nutrition Valley - Arthur MattliNicio altă țară din lume nu deține o denistate atât de mare a excelenței în domeniul agribusiness & food:

  • Multinationale de nivel mondial pecum Nestle, Tetrapak, Bühler sau Syngenta și nu-i cităm decât pe cei mai mari
  • Școli de prestigiu de nivel mondial – școlile politehnice federale, universități de top, școala hotelieră de la Lausanne etc.
  • Ecosisteme de start-up-uri de referință, mai ales în domeniul roboticii, dronelor (agricultura de precizie) și al științelor vieții (nutriția de precizie).
  • Nu trebuie uitată nici tradiția agricolă de calitate și respectuoasă față de mediu a Elveției.

Scopul proiectului Food&Nutrition Valley:

  1. – Să întărească platformele regionale
  2. – Să atragă talente
  3. – Să facă din Elveția o referință mondială pentru inovare în domeniile alimentației și nutriției.

FoodIntelForum.ro, cel mai mare și important eveniment internațional al primăverii din România în agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail și HoReCa, a încheiat seria manifestărilor din acest an cu două sesiuni de excepție ce au avut loc în data de 3 iunie 2021 la Academia de Știinţe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (ASAS) din București.

FoodIntelForum, Ediția a IV-a 2021 a avut loc în perioada 27 aprilie – 3 iunie 2021, iar conferințele desfășurate pe parcursul acestui eveniment au abordat probleme legate de managementul apei în agricultură, asigurarea culturilor, învățământul agricol, finanțare, urgan tehnologic etc.

Sponsor Platinum – Smart Home Development; Sponsor Gold – Kaufland; Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica; Wine Partner – Domeniile Sâmburești; Insurance Partner – Groupama; Tech Support Partner – Agriso

FoodIntelForum.ro, a fost organizat în parteneriat cu Academia de Studii Economice București,  #RomâniaFuncționează, USAMV, FoodBiz, HORA, Casa de Avocatură Biriș-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, Agrostandard, Lumea Banilor,TVR International, Economistul, Investiti in Romania etc.

Ne vom revedea și în toamnă la BucharestFoodSummit (a IV-a ediție, septembrie – noiembrie 2021), principalul eveniment al toamnei din agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail, HoReCa.


Citește și – Dezbateri intense la înălțime la FoodIntelForum 2021, în campusul USAMV


 

Comentariile sunt închise