Cel mai mare producător de lactate din Qatar prospectează piața românească

Proprietarii grupului Baladna din Qatar, care dețin o fermă cu peste 24.000 capete bovine, care procesează laptele obținut în trei mari fabrici și obțin diverse produse lactate, prospecteaza piața locală.

Reprezentanții din Qatar consideră că România poate deveni un partener pentru colaborare în domeniul agricol și sunt interesați de oportunități pentru extinderea afacerilor pe plan global, informează Ministerul Agriculturii.

O delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR), condusă de secretarul de stat Aurel Simion, i-a primit la sediul instituției pe reprezentanți ai statului Qatar care desfășoară activități în domeniul agricol, mai exact al creșterii vacilor de lapte și al procesarii materiei prime în fabrici proprii. Întâlnirea a fost organizata în urma demersurilor Ambasadei României în statul Qatar.

Qatar

“Secretarul de stat Simion a apreciat modelul de succes prezentat de delegația din Qatar și i-a felicitat pe aceștia pentru realizarile lor, oferind sprijin informațional din partea MADR, în eventualitatea în care vor avea nevoie de alte detalii în ceea ce privește demersul lor.

De asemenea, secretarul de stat a precizat ca MADR oferă platforma de discuții pentru companii și asociații din domeniu în vederea stabilirii unor relații contractuale, în beneficiul ambelor parți”, informează MADR.

Baladna a fost fondat de oamenii de afaceri Moutaz Al-Khayyat si Ramez Al-Khayyat și face parte din grupul Power International Holding.

Initial, activitatea a vizat creșterea ovinelor și caprinelor, după care în 2017 activitatea s-a extins și pe segmentul de creștere a vacilor. În prezent, Baladna este cel mai mare producător de alimente din Qatar, deținând o cotă de peste 95% pe piața lactatelor.


Citeste si – Magiunul de Prune Topoloveni ajunge în Japonia


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim