Avertisment Valeriu Tabără: Prețul grâului pe piața internațională nu este cel real  

Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” (ASAS), trage un serios semnal de alarmă cu privire la prețul grâului pe piața internatională, situație care îi afectează în mod direct pe fermierii români. De cele mai multe ori, aflați sub presiune, aceștia sunt nevoiți să vândă producția la prețuri care nu reflectă adevărata calitate a recoltei, deoarece nu se fac toate testele care să ateste acest lucru.

‘’Prețul grâului nu este cel real pe piața internațională, o spun cu toată răspunderea. Duneavoastră pierdeți atunci când vindeți grâul sub o anumită presiune, fără să fie testat din toate punctele  de vedere. În al doilea rând, atenție la tehnologie’’, s-a adresat Valeriu Tabără fermierilor prezenți la Ziua Grâului Moldova 2021, eveniment  organizat de APPR – Mandru ca sunt fermier și Asociația Grânarii, în data de 29 iunie 2021 la Podu Iloaiei, județul Iași.

Pe plan mondial, calitate la grâu nu înseamnă numai masă hectolitrică, proteină sau gluten, indici importanți pentru industria panificației, a declarat Tabără, care a vorbit și de eforturile cercetătorilor români de a pune la punct o  tehnologie de îmbogățire a bobului de grâu și a pâinii în microelemente.

Prețul grâului

Ziua Grâului Moldova 2021, eveniment  organizat de APPR – Mândru că sunt fermier și Asociația Grânarii, în data de 29 iunie 2021, a fost găzduită de Grupul de firme Panifcom. La eveniment au fost prezenți peste 400 de agricultori din zona de Nord – Est și Sud-Est a țării.

Cu această ocazie, fermierii au putut să analizeze loturile comparative ale mai multor companii producătoare de cereale păioase, să se orienteze către noi soluții privind produsele de protecția plantelor, dar și să ia contact cu utilajele și echipamentele agricole prezentate de companiile participante la eveniment.


Citește și – Prețul grâului în România a crescut cu 40% față de iunie…


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim