Mai are viitor Casa de Comerț Agroalimentar Unirea?

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, proiectul de suflet al fostului ministru al Agriculturii Petre Daea, are un nou președinte – Florentin Bercu, care are mandat pentru această funcție până la mijlocul lunii septembrie, el fiind de altfel și reprezentantul fermierilor în cadrul instituției. Florentin Bercu este la acest moment și director executiv al Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV).

După doi ani de pierderi semnificative (7 mil. euro în 2019 și 5 mil. euro, în 2020), anul 2021 se anunță a fi unul decisiv pentru Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, pentru că dacă la finele anului nu va fi prezentată o viziune care să ajute sectorul, ea va fi închisă, a anuntat Adrian Oros, ministrul actual al Agriculturii.

“Vom lua o decizie dacă se închide sau dacă are noimă cu o nouă viziune care să facă ceva și să ajute sectorul”, a declarat Adrian Oros la AgroTv.

Concret, dacă i se va prezenta o strategie viabilă pentru următorii ani, Oros promite că va merge cu ea la Guvern, la mâna căruia se află acum soarta instituției.

Ceilalți doi membri în Consiliul de Administrație sunt Liviu Gabriel Bulgaru și Gheorghe Ciobanu, potrivit AGA din 17 iulie 2021. Și-au încetat mandatul Sorin Minea, Mircea Cosea și Emil Păduraru.

Iar pentru cei care se întreabă de ce nu a fost închisă până acum Casa Unirea, Oros a adus și câteva clarificări, cum ar fi faptul că statul este unic acționar sau că se speră că va fi nevoie de ea în PNRR dacă proiectul depozitelor regionale ar fi aprobat..

Tot ce s-a făcut în ultima vreme, însă, a fost un proces de restructurare, în urma căruia s-a redus numărul de salariați de la 40 la 9 și s-au micșorat costurile. Acum, prioritatea este stategia de viitor…


Citește și – EXCLUSIV. Emil Dumitru, MADR: Casa Unirea nu este un proiect terminat, trebuie restartat!


 

Comentariile sunt închise