Paul Anghel: Sancțiuni pentru cei care comercializează produse sub dublu standard 

Paul Anghel, director general pentru Control și Supraveghere Piața și Amortizarea Europeană în cadrul Autorități Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), anunță sancțiuni drastice pentru operatori economici care nu respectă standardele de calitate acceptate la nivelul Uniunii Europene în cazul produselor comercializate acceptate. La Bruxelles se pregătește o directivă europeană în acest sens, iar cel mai probabil ea va intra în vigoare, anul viitor.

Potrivit unor studii realizate atât de Consiliul European, cât și de România, s-au observat diferențe de calitate ale acelorași produse, comercializate sub același brand, dar distribuite în țări diferite Un dublu standard, a precizat Paul Anghel în cadrul conferinței ”Impactul Green Deal și evoluției retail-ului în Europa Centrală și de Sud Est”, desfășurată sub cupola BucharestFoodSummit.ro.

În urma acestor studii, Comisia Europeană a decis implementarea unor directive care să-i oblige pe operatorii economici să comercializeze produsele cu același calitate în toate țările. Cei care nu respectă aceste standarde vor fi sancționați.

Paul Anghel, ANPC”În anul 2022, o să intre în vigoare o directivă europeană care privește noile drepturi ale consumatorului care va asigura sancționarea operatorilor economici care comercializează produse sub dublul standard. Transpunerea este în lucru în momentul de față, probabil anul viitor va fi transpusă în legislația românească, lăsând 6 luni operatorilor economici să își așeze produsele, să termine stocurile și să existe posibilitatea ca orice cetățean al uniunii europene să poată să achiziționeze același tip de ciocolată, sub același brand cu aceiași calitate. La orice produs”, a precizat Paul Anghel la  BucharestFoodSummit.ro.

Cea de-a patra ediție a BucharestFoodSummit, împreună cu Sponsorul Platinum, Give an Angel, sponsorul Gold, ComputerLand și partenerii precum Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Casa de avocatură Biriș-Goran, Academia de Studii Economice din București (ASE), A.F.R și partenerii media TVRi, Economistul, Agrostandard, Lumea Banilor și mulți alții, desfășoară cel mai important eveniment din agribusiness-ul românesc pentru acest final de an. Debutând în data de 28 octombrie, seria de evenimente continuă până pe data de 25 noiembrie.

În același timp, pregătim prima ediție a TransylvaniaFoodSummit,  8-10 decembrie 2021. Eveniment care adună la Cluj actorii principali ai regiuni în agribusiness, producție alimentară, producție băuturi, retail și HoReCa.

FoodIntelForum.ro, Ediția a V-a 2022: o platformă de dezbatere pentru subiecte ce țin de integrare, finanțare, tehnologie de ultimă oră și inovare.


Citește și – Paul Anghel, ANPC: Nu există presiune din perspectivă politică


 

Comentariile sunt închise